Week 206: 29-4 September 2016

Eh euh, ..., we hebben een afwasmachine. Jihaa.

Protimeter van het werk geleend, beneden metingen gedaan.
Er zit een oude vochtkering in de muren, maar op een paar plaatsen was er toch wat schade aan het pleisterwerk. Nu de muren al een tijdje 'bloot' stonden, leek het toch alsof alles droog was. We vroegen ons af of onderzagen wel echt nodig was...
HELAAS, de vochtmeter gaf mooi van droog (1,60 m) naar vochtig (80 cm) naar vochtiger (40 cm) aan, op verschillende plaatsen. Wij hebben meer de voorkeur voor onderzagen/onderkappen, maar om wat tijd te sparen zouden we dit willen laten doen. Tot nu toe echter nog geen aannemer gevonden. Tips?

Inrit schoon gemaakt na het betonneren vorige week.

De nog bruikbare gevelstenen van de hoge schuur naar beneden gehaald en bij de rest gestapeld.
Het steenafval van de hoge schuur naar beneden gehaald.

Deze week de laatste details voor de raampartij in de aanbouw kunnen vastleggen, dus konden we de ytongblokken plaatsen.
Ytong slijpen = veel stof. De zaag gaf veel minder stof maar was niet voor elke snede handig.

Tot aan de eerste stalen kolom komt er een vast raam. 2,5 x 2,5 meter.
Vanaf de eerste stalen kolom tot aan de betonnen kolom komt er een hefschuifraam met twee vleugels die beiden kunnen verschuiven. 5 x 2,5 meter.
Naast de betonnen kolom komt de achterdeur. 1 x 2,5 meter.
Het is niet zo goed zichtbaar, maar de drie delen hebben een andere hoogte en een andere dikte van steen, naargelang het raam/deur profiel.


Even vergeten dat er met ytongstenen veel minder mortel verwerkt wordt dan met snelbouwtenen, dus had ik veel te veel mortel gemaakt.
Dan maar de gaten rond de balken van het afdak dichtgemetseld/gesmeerd. Dat moest al 3 jaar gebeuren. :-)Geen opmerkingen:

Een reactie posten