Week 37: 3-9 Juni 2013

Afspraak gasaansluiting is gemaakt (18 juni), dus werk gemaakt en contact opgenomen met ketelplaatsers. De verwarmingen en leidingen zetten en leggen we zelf, maar de ketel en de aansluiting van de gasmeter naar de ketel, laten we doen. Zo kunnen we op de ketel ineens ook van 6% btw genieten ipv 21%.

Ook nog de verlichting van de badkamer besteld. Gezien onze specifieke eisen niet in (fysieke) winkels terug te vinden waren, hebben we ons tot de onlineshops gericht. We hebben nu badkamerspots en badkamergrondspots en de ledstrip voor boven de spiegel komt er ook aan.
Ja, we gaan dat kleine kamertje serieus verlichten!

We hebben de 3 slaapkamers helemaal klaar gemaakt voor de plakker. Alle losse stukken plak zijn weg, gaten zijn opgevuld, losse stenen vastgezet en alle kleine overgebleven stukjes behang moesten er ook aan geloven.
Lijkt verdacht veel op een koe...


We zijn ook in de hal begonnen met het behang afsteken, maar dit hebben we enigzins anders aangepakt. Gezien de hardnekkigheid van dit behang en het reliƫf van de lagen verf onder het behang, zijn we het witte gipslaagje helemaal van de leem af aan het halen. Dit gaat traag, maar een stuk sneller dan het behang zelf er af (proberen) halen.

Na een halve dag waren we dit beu, dus zondag hebben we dan maar de badkamer afgebroken.
Daarna vakkundig wat overbodige elektriciteit verwijderd. Nog maar 5 zekeringen in de oude kast. En we weten allemaal wat ze doen! Jeej.

Gelukkig hebben we de overloop van het bad niet teveel gebruikt. Dat soepbord zou snel overgelopen zijn.

Ook de overloop van de boiler was op ingenieuze wijze aan de badafvoer 'gekoppeld'.

We hebben een nieuwe badkamer!
Toch niet helemaal.

Een nieuw toilethokje dan?
Nee toch ook niet...

De warmwaterbuis hebben we gemonteerd gelaten, die kunnen we dan direct hergebruiken in de nieuwe badkamer.

Is het een stal? Is het een schuurtje? Nee dat is het niet! Het is onze badkamer, die er nu behoorlijk zielig uit ziet.   :-(

En aan't eind van onze zondag hadden we beter ook nog het vuil afgevoerd. Maar dat zal voor volgende week zijn.

1 opmerking: